- A klasszikus, saláta levelű zöld genovai típus - a kiváló pesto alapanyag.
- Bordó - vagy lila - keskeny levelű változata, ízében és illatában megegyezik a zöld levelűvel, mégis egészen más látványt nyújt. Dísznövényként is megállja a helyét, hiszen nem csak a salátában mutat jól. :)
- Görög bazsalikom: enyhén citrusos aromájú, kis keskeny levelű, szépen bokrosodó fajta, ami még szárítva is megőriz valamit a nyárból...
- Thai bazsalikom: a háttérben látható hosszúkás levelű bordó szárú, zöld levelű különlegesség, ázsiai ételek ízesítője. Exotikus illatú, ánizsra emlékeztető aromájú, itthon talán még kevéssé ismert, nagyon szép megjelenésű bazsalikom fajta.
Bazsalikom kedvencek: genovai, bordó levelű , görög és thai |
A bazsalikomok igényeiről és gondozásáról bővebben IDE KATTINTVA olvashatsz.