Az ötlet továbbra is nagy népszerűségnek örvend, az interneten fellelhető számtalan meseszép fotó hatására hozzánk is több megkeresés érkezett az idei szezonban fűszernövények dekorációs célra való felhasználására. A tapasztalatokból kiindulva igyekeztünk minden kérésnek eleget tenni, és az események utáni köszönőlevelek és fotók tanúságai szerint ez sikerült is!
Következzen most egy összeállítás azokból a képekből, melyeket kedves vásárlóinktól kaptunk. A legtöbb esetben a dekorációként szolgáló cserepes növények egyben köszönőajándékok is voltak, szépen díszítve, személyre szabva.
A legnépszerűbb fűszer idén is a bazsalikom volt, ebből több változat is "terítékre került", legtöbben a genovai típust kérték, de személyes kedvencem mégis a görög bazsalikom (ld. IDE kattintva a képen a jobb szélső), kompakt kis bokor formájával, apró leveleivel és akár fehéren virágzó állapotában (az illatát nem is említve...).
![]() |
Genovai bazsalikom, mint asztaldísz |
![]() |
Különböző típusú bazsalikomok kis agyagcserépben, zsályalevéllel |
![]() |
Genovai nagy cserépben |
Aztán persze a megunhatatlan levendula és rozmaring kombináció sem maradhatott el, örök kedvenc, időtálló klasszikus, amint azt a csodás képek hangulata is mutatja.
![]() |
Levendula és rozmaring - a képek magukért beszélnek! |
És a végére hagytam egy olyan montázst, ahol ugyan nem fűszernövényeket használtak a díszítéshez - bár az eredeti elképzelés az volt -, ám a végén a tátikákra esett a választás. A kis cserepes virágok itt is köszönőajándékok lettek, üde bájukkal színesítették az ünnepi asztalt.
![]() |
Színes tátikák kis cserépben |
Ezúton köszönjük mindenkinek, akik a mi növényeinket választották a nagy napra, és külön köszönet a csodás képekért!