2014. október 31., péntek

Esküvői dekoráció fűszernövényekkel - Nr. 2.

Egy korábbi bejegyzésünkben bemutattunk már néhány esküvői asztaldísz változatot, melyek cserepes fűszernövényekkel készültek.

Az ötlet továbbra is nagy népszerűségnek örvend, az interneten fellelhető számtalan meseszép fotó hatására hozzánk is több megkeresés érkezett az idei szezonban fűszernövények dekorációs célra való felhasználására. A tapasztalatokból kiindulva igyekeztünk minden kérésnek eleget tenni, és az események utáni köszönőlevelek és fotók tanúságai szerint ez sikerült is!

Következzen most egy összeállítás azokból a képekből, melyeket kedves vásárlóinktól kaptunk. A legtöbb esetben a dekorációként szolgáló cserepes növények egyben köszönőajándékok is voltak, szépen díszítve, személyre szabva.

A legnépszerűbb fűszer idén is a bazsalikom volt, ebből több változat is "terítékre került", legtöbben a genovai típust kérték, de személyes kedvencem mégis a görög bazsalikom (ld. IDE kattintva a képen a jobb szélső), kompakt kis bokor formájával, apró leveleivel és akár fehéren virágzó állapotában (az illatát nem is említve...).

fűszernövény dekoráció
Genovai bazsalikom, mint asztaldísz


fűszernövény dekoráció

fűszernövény dekoráció
Különböző típusú bazsalikomok kis agyagcserépben, zsályalevéllel

Genovai nagy cserépben

 Aztán persze a megunhatatlan levendula és rozmaring kombináció sem maradhatott el, örök kedvenc, időtálló klasszikus, amint azt a csodás képek hangulata is mutatja.

levendula dekoráció
Levendula és rozmaring - a képek magukért beszélnek!

És a végére hagytam egy olyan montázst, ahol ugyan nem fűszernövényeket használtak a díszítéshez - bár az eredeti elképzelés az volt -, ám a végén a tátikákra esett a választás. A kis cserepes virágok itt is köszönőajándékok lettek, üde bájukkal színesítették az ünnepi asztalt.

cserepes virág esküvő
Színes tátikák kis cserépben

Ezúton köszönjük mindenkinek, akik a mi növényeinket választották a nagy napra, és külön köszönet a csodás képekért!